Finn beste kredittkort til ditt bruk

Vi har testet et utvalg av de beste kredittkort på det norske markedet for å se hvilke kort som har de beste fordelene til deg som forbruker. Her er oversikten av kredittkortene i testen.

Vår målsetning er å gi gode kredittkorttips, å hjelpe deg som forbruker å finne et kredittkort som passer ditt behov gjennom å presentere kredittkortinformasjon på enkel og oversiktlig måte.

 • Det er gratis å søke kredittkort og du kan signere med BankID.
 • Du kan spare penger på å bruke et kredittkort som passer ditt bruksmønstre.
 • Du kan søke et eller flere kort hvis du ønsker det.
 • Få opptil 25 % rabatt i mer enn 200 nettbutikker
  Reise- og avbestillingsforsikring
  Ingen maksgrense på bonusen
  Rentefri kreditt: 45 dager
  Aldersgrense: 18 år
  Kredittgrense: 150 000
  Kortet med kanskje det beste rabattprogrammet
  Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.
 • Dette er et helt gebyrfritt kort
  Opp til 30 % rabatt hos 240 butikker og rabattsteder
  Omfattende reiseforsikring fra Gouda
  Rentefri kreditt: 43 dager
  Aldersgrense: 18 år
  Kredittgrense: 150 000 kr
  Gebyrfritt kort med ID-tyveriforsikring
  Eff. Rente 26,69 %, kr 25 000 kr/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
 • Zensum Kredittkort

  1 søknad - flere kort
  Sammenlign flere tilbud
  Gratis og uforpliktende søknad
  Aldersgrense 18 år
  Maks Kreditt 150 000
  Rentefri kreditt 0–45 dager
  Generelt beregningseksempel. Ikke spesifikt for dette kredittkortet. Eff. Rente 26,07% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 265 totalt kr. 28 265. Ulike kredittkort har ulike vilkår og renter.
 • Uno Finans

  Én søknad, flere banker
  Velg fordelene som passer deg best
  Gratis og uforpliktende
  Aldersgrense 18 år
  Maks Kreditt 150 000
  Rentefri kreditt 0–45 dager
  Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,1%, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.
 • Lav rente for å være kredittkort.
  Opptil 15 rabatt hos over 200 nettbutikker.
  Gebyrfrie varekjøp inn- og utenlands.
  Rentefri kreditt: 50 dager
  Aldersgrense: 20 år
  Kredittgrense: 100 000
  Kredittkortet med lav rente
  Eff. rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd. Kost: 1.323. Tot. 16.323
 • 1% bonus på alle kjøp til kjøp av flybilletter.
  Reise- og avbestillingsforsikring.
  Gebyrfrie uttak i utlandet.
  Rentefri kreditt: 45 dager
  Aldersgrense: 18 år
  Kredittgrense: 100 000
  Kanskje det beste flybonus- og reisekortet.
  Eff. rente 23,1%, 15.000 o/12 mnd, kost. 1.764. Tot. 16.764.
 • Axo Finans

  Fordeler tilpasset deg
  Gratis og uforpliktende å søke
  Velg kortet du selv vil ha
  Aldersgrense 20 år
  Maks Kreditt 100 000
  Rentefri kreditt 0–45 dager
  Eff. Rente 26,69%, kr 25.000 o/12 mnd. Kostnad kr 3.337. Totalt kr 28.337. Ulike kort har ulike renter
Finn ditt perfekte kredittkort

Se også kategoriene bensinkort, reisekort, lavrente kort og flybonuskort. Alle kredittkort på listen nedenfor gir deg mulighet og spare penger.

Om kredittkort testen

Vi har valgt at ikke rangere beste generelle kredittkort. Hvis et kredittkort er bra for det avhenger det både av ditt forbruk og hvor flink du er til å betale ned utestående kreditt hver måned. Noen er flinke å benytte seg av de gode fordelene kortene har og noen ønsker å ha kortet for å ha en buffer med tilgang på ekstra penger når det trengs eller for å bruke det som et kortsiktig lån. Vi rekommanderer ikke bruk av kredittkort som lån, vi mener at man helst aldri betale rente på et kredittkort men betale ned den utestående kreditten hver måned. Vi anbefaler at finne et kort som passer ditt bruksmønstre. Les gjerne våre tips om hvordan man kan går frem for å velge kredittkort.

Kortene på listen er et utvalg av kredittkort og ikke alle kredittkort på det norske markedet. Vi gjør oppmerksom på at vi mottar provisjon fra kortutstederne ved innvilget søknad.

Tips for å velge beste kredittkort

Innen du søker etter beste kredittkort til ditt bruk prøv å finn ut hva du skal med kortet til og hva det er du egentlig bruker mye penger på. Hvis du vil ha et kredittkort for å bruke fordelene til å spare penger er det på det daglige forbruket ditt du har mest å spare på gjennom å bruke et kredittkort. Kjører du mye bil kan det være lurt å ha et kort med bensinrabatt eller om du reiser mye kan det være bra å ha et kredittkort med flybonus, reiseforsikring eller andre reisefordeler. Shopper du mye på nett kan det være bra å ha et kredittkort med shopping rabatter.

Hvis du er en ansvarlig kortbruker kan det være lurt å ha flere kredittkort. Uansett hvilket eller hvilke kort du velger er det viktig å være systematisk med å betale tilbake det du har brukt hver måned. Hvis det begynner å gå rente på det du har brukt spiser renten kjapt opp det du kan spare på å benytte deg av fordelene kredittkortet/ene gir.

Fordeler er essensielt ved valg av kort

Vi mener at når man velger kredittkort er det viktigst å se på fordelene. Den eneste måten man kan spare penger med ett kredittkort er å bruke fordelene og alltid betale ned all kreditten man har brukt hver måned. På den måten kan man spare penger. Så hvis du vil være en smart kredittkortbruker må du bruke fordelene og betale ned all kreditt hver måned.

Det er selvsagt en fordel å ha et kort med lav rente hvis man lar kreditt stå på kortet. Men hva som betyr lav rente er relativt. Kredittkort har ikke lav rente sammenlignet med andre låneprodukter. Så det er ikke særlig økonomisk smart å la rente løpe på ubetalt kreditt fra måned til måned. I prinsipp alle kredittkort i Norge har relativt høy rente så det er ikke fordelaktig å bruke et kredittkort som et lån. Hvis man har tenkt å låne penger over lengre tid er det bedre å låne penger andre steder enn å bruke et kredittkort. Så å velge kredittkort etter rente er litt som å skyte seg i foten. Man bør helst aldri late kreditt løpe på et kredittkort med rente.

Finansportalen har lagt en oversikt over hvordan du bør bruke et kredittkort.

Prøv å finn et kredittkort som passer tid bruk og vær smart og vær en ansvarlig bruker av kortet.

Kredittkort reviews

Litt kjapt om noen av de mer populære kortene

Bank Norwegian kortet er et av de mest populære i Norge. Dette kortet er bra for deg som noen gang reiser med Norwegian. Hvis du kjøper flybilletter hos Norwegian kan du løse inn all den bonus du har samlet opp på kortet.

Remember Mastercard er et kredittkort som har et meget bra rabattprogram med rabatter på opp til 25% hos ulike bedrifter og nettsider.

Komplett bank Mastercard gir deg 1% bonus på alle kjøp med kortet og 2% på all netthandel pluss opp til 6% rabatt hos komplett.no. Dette gjør at det finnes mye å spare for omtrent alle med dette kortet.

YX Visa gir deg 40 øre i rabatt pr liter hos YX bemannede stasjoner og hos UNO-X. YX.

Er du på jakt etter kredittkort i Sverige kan du gå til kreditkort-listan.se.

Sammenligne og finn det beste kredittkortet til ditt bruk

Vår målsetning er å hjelpe deg få finne et passende kredittkort på en enkel og kjapp måte.
Husk at vår omtale om hvert kort kun er en oversikt og ikke fullstendig informasjon. Fullstendig info finnes på kortutstedernes hjemmesider.

Vi har valgt å fokusere på de kortene som har gode fordeler. Det viktigste om du skal spare penger med et kredittkort er at du betaler ved første forfall slik at du ikke trenger å betale rente på kreditten du har brukt. Vårt kanskje viktigste tips er at du bruker et kredittkort for fordelene og ikke som et lån, fordi lån normalt sett har lavere rente enn kort.

Du søker direkte på nett

Du kan søke kredittkort elektronisk med BankID, på en måten slipper du vente på å få papirer i posten for å signere. Svarstiden på søknaden varierer fra umiddelbart til noen dager.

Tips for bruk av kredittkort

Lær Pin-koden utenat og ikke fortell noen andre om koden din. Lagre telefonnummeret tiil kundeservice og sperretjeneste slik at du kjapt kan ringe din leverandør hvis du taper kortet.

Det finnes over 300 kredittkort i Norge. Her er noen av de mest kjente kortene som ikke er med på listen: American Express, Cresco KredittkortCircle K MastercardShell MastercardEsso MasterCardTrumf Visa, DNB Mastercard, Eika KredittkortTelefinans Mastercard, og Eurocard,  og Gebyrfri Visa

På Finanzia.no har vi kun kredittkort fra utstedere som er godkjente av Finanstilsynet. Finn beste kortet til ditt bruk.

Les mer om Personvern og cookies