Få gratis forsikringer med kredittkort

gratis forsikringer med kredittkortKredittkort er et glimrende betalingsmiddel i mange situasjoner, spesielt når du er på reise, når du handler på nett, eller når du kjøper en dyr vare. En av fordelene er at kortet gir deg økt forbrukerbeskyttelse. I tillegg kan det være at du får med gratis forsikringer.

Betal med kredittkort uansett

Det er en forsikring i seg selv å betale for varer og tjenester med kredittkort. Du har langt bedre beskyttelse mot svindel, feil og konkurser, enn om du betaler kontant. Derfor mener vi at spesielt slike ting som flybilletter, hotellopphold, pakketurer, leiebil og lignende, alltid bør betales på kreditt. Får du ikke det du betalte for, slipper du å legge ut av egne penger, og det er mye enklere å få refundert beløpet det gjelder.

Husk at du i alle tilfeller bør betale tilbake hele den benyttede kreditten innen forfallsdatoen på fakturaen. Da unngår du rentekostnader, og har i praksis lånt pengene gratis.

Kredittkort med reiseforsikring og avbestillingsforsikring

Den mest vanlige gratisforsikringen du finner i kredittkort er reise- og avbestillingsforsikring. For at forsikringen skal gjelde må halvparten av reisekostnadene betales med kortet. I praksis betyr dette som regel 50% av flybillettene eller pakketuren. Reiseforsikringen gjelder også for de du eventuelt skal på tur sammen med, og normalt inntil 4 personer totalt.

Reiseforsikring er noe alle burde skaffe seg, spesielt før man drar til utlandet. Det kan også lønne seg å ha to reiseforsikringer, for eksempel gratis forsikring fra kredittkort, samt helårs reiseforsikring. Da øker naturligvis erstatningssummene du kan få utbetalt dersom du utsettes for tyveri, skader, eller uhell.

Eksempler på kredittkort med gratis reiseforsikring:

Egenandelsforsikring for leiebil

De kredittkortene som ofte omtales som reisekort har i det siste begynt å tilby gratis forsikring for egenandel når du leier bil. Denne forsikringen er også blant de som er greie å få med seg. Egenandelen, selv for små skader, kan bli høy hos mange bilutleieselskap.

Du unngår også problemer med eventuell småsvindel som vi dessverre ser hos enkelte bilutleiere. Dette dreier seg ofte om små bilutleiefirma som feilaktig påstår at leietakeren har forårsaket skade på bilen. Mangler du dokumentasjon på at du blir feilaktig anklaget, kan du risikere å tape mange tusen kroner.

Eksempel på kredittkort med gratis egenandelforsikring:

  • Gebyrfri Visa

Bensinkort med tankfeilforsikring

Denne forsikringen er egentlig ikke spesielt aktuell, i og med at det er svært sjelden noen fyller feil drivstoff på bilen sin. Samtidig inntreffer kanskje slike uhell oftere når vi leier bil, i og med at vi ikke er like godt kjent med kjøretøyet.

Om du vil velge deg et kort med tankfeilforsikring, må du huske at selve drivstoffet må være betalt med kredittkortet.

 

Eksempel på kredittkort med gratis tankfeilforsikring:

Kort med gratis kjøpsforsikring

Den vanlige dekningen i en kjøpsforsikring er når du mottar en vare som er ødelagt, eller som blir stjålet innen en viss tid etter at du kjøpte den. Det finnes noen få kredittselskap som tilbyr denne forsikringen gratis, men ordningen er i våre øyne mindre viktig. Dine forbrukerrettigheter er i alle tilfeller gode når du har betalt med kredittkort, sammenlignet med debetkort og andre kontantbetalinger.

Eksempel på kredittkort med gratis kjøpsforsikring:

Andre forsikringer

De mindre vanlige forsikringene du kan komme borti i enkelte kredittkort er for eksempel advokatforsikring og helseforsikring. Disse er som regel ikke gratis, men tilbys til rabatert pris til alle som eier det spesifikke kortet.

ID-tyveriforsikring er også i ferd med å bli vanlig i enkelte kort. Hos noen kredittselskap tilbys forsikringen til rabattert pris, mens hos andre er den gratis. Du får blant annet Id-forsikring med på kjøpet dersom du eier et Komplett Bank Kredittkort.

Betalingsforsikring er aldri gratis

Du kan som regel også forsikre deg mot vansker med å få betalt kredittkortregninga. Dette kalles betalingsforsikring, og vil gjelde dersom du blir ufrivillig arbeidsledig, permittert, ufør, eller ved tap av liv. Forsikringen koster ofte 0,9% av den utestående saldoen per måned, avhengig av hvilket kort du eier. Skylder du kredittselskapet 10 000 kroner, vil forsikringskostnaden være 90 kroner per måned.

Sett deg alltid inn i forsikringsvilkårene

Det er alltid viktig å sette seg inn i vilkårene for en forsikring, selv om du har fått den gratis. Avisene melder tidvis om tilfeller der folk tror de har reiseforsikringen i orden, men så viser det seg at den ikke er gyldig. Du vil for eksempel ikke ha gratis reiseforsikring dersom du betaler for et hotellopphold i utlandet med kredittkort, mens flybillettene ble betalt med vanlig bankkort.

Dekningen du får er også viktig å sette seg inn i, spesielt på reiseforsikringer. Ofte er erstatningssummene på tapt eller skadet reisegods lave i forhold til den egentlige verdien. Dette løser du ved å tegne tilleggsforsikring, ha dobbeltforsikring, eller ved å øke premien.

 

FAQ

  • Hvordan får jeg gratis reiseforsikring?

    Dersom ditt kredittkort inkluderer reiseforsikring, gjelder denne så lenge halve selve reisekostnadene er betalt med kortet. Det vil si halvparten av flybilletten, togturen, pakketuren, osv. Les mer

  • Gjelder reiseforsikringen på bilferie?

    Reiseforsikringen gjelder også på bilferie, så lenge du kan dokumentere at reisekostnadene ble betalt med kortet. For eksempel holder det som regel å betale for drivstoff, ferger, bompenger og hotellopphold med kortet. Les mer

  • Hvordan unngår jeg rentekostnadene på et kredittkort?

    Du slipper å betale renter dersom du gjør opp hele kreditten innen forfallsdato på fakturaen. Gjør du opp bare deler av kreditten, beregnes det renter for hele beløpet. Husk at rentefritaket gjelder kun for kjøp av varer og tjenester, mens kontantuttak ikke gir rentefritak. Les mer