Slik refinansierer du smålån og kredittkortsgjeld

Har du smålån og kredittkortsgjeld med høye rente kostnader? Da bør du se deg om efter refinansiering.

Det å ha smålån er sjeldent et god deal fordi disse lånene normalt sett har en meget høy rente og du ender opp med høye kostnader. I stedet for å ha smålån med høye kostnader kan du samle de under et lån gjennom det som kalles refinansiering.

Refinansiering kan gjøres på flere måter og er en smart måte å få ned kostnadene på dyre lån. Du søker rett og slett et nytt lån, for eksempel et forbrukslån, og bruker dette lånet til å betale ned dine gamle lån. På denne måten kan du få ned den høye renten og spare penger hver måned, fordi du kan få lavere rente på det nye lånet.

En vanlig måte for refinansiering er å refinansiere gjennom et forbrukslån med eller uten sikkerhet. Når du søker refinansiering øremerker du lånet til å betale ned dine smålån, hvilket betyr at lånet du får skal gå til å betale ned dine gamle lån. Enten kan banken eller du selv betale ned lånene.

Spar penger med refinansiering

Et dilemma når du skal betale ned lån er at hvis du betaler ned lånet kjapt får du totalt sett lavere rente kostnader totalt sett, hvilket er økonomisk smart. Problemet er at dette kan bety at din cashflow blir lidende. Det er denne problemstillingen som gjør det så viktig å refinansiere. Hvis du har høy rente blir det mye vanskeligere å betale ned lånet, fordi det er så pass høye kostnader å betale ned renten. Hvis du klarer å få ned renten vil lånet bli avbetalt kjappere for den samme månedskostnaden fordi du vil få mindre rente og større nedbetaling.

Hvis du lurer på hva effektiv og nominell rente er så har vi lagt en artikkel som heter Nominell rente Vs Effektiv Rente.

Hvordan skal jeg gå til verks når jeg refinansierer?

Det absolutt viktigste er å få ned renten. Det du bør gjøre for å få best mulig rente er å søke lån på flere steder og velge det stedet der du har fått det beste tilbudet. Det er ikke noe galt med å prøve å deale med banken. Hvis du blir tilbudt en rente du ikke er fornøyd med kan du alltid prøve å deale med banken å spørre om du kan få en lavere rente.

Her er 3 av de ledende bankene i Norge som tilbyr forbrukslån til refinansiering. Et bra sted å begynne å søke refinansiering er hos disse 3 bankene som er ledende i Norge. Et tips fra oss er at du begynner å søke hos disse tre bankene for å se hvilket tilbud og rente du får.

 • Få opptil 25 % rabatt i mer enn 200 nettbutikker
  Reise- og avbestillingsforsikring
  Ingen maksgrense på bonusen
  Rentefri kreditt: 45 dager
  Aldersgrense: 18 år
  Kredittgrense: 150 000
  Kortet med kanskje det beste rabattprogrammet
  Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.
Finn ditt perfekte kredittkort